Communicatiehulpmiddel

De praat app van TouchToTell is een handig communicatiehulpmiddel voor mensen met een spraak/taalstoornis.

Logopedisten maken in hun communicatieoefeningen veel gebruik van gebaren en van gezichtsuitdrukkingen ter ondersteuning. Een communicatiehulpmiddel als de praat-app van TouchToTell biedt hierbij uitkomst. Praat applicaties zijn gebaseerd op tekst , afbeeldingen en/of pictogrammen. Applicaties gebaseerd op afbeeldingen met zo min mogelijk abstractie verdienen de voorkeur. Duidelijke afbeeldingen zorgen ervoor dat woorden en zinnen makkelijker gevonden en begrepen worden. Mensen met een spraak/taalstoornis kunnen de taal op deze manier beter verwerken en gebruiken.

Communicatiehulpmiddel van TouchToTell

Het communicatiehulpmiddel van TouchToTell maakt het communiceren makkelijker. De praat app is gebaseerd op duidelijke nieuwe afbeeldingen.

Met de ruim 100 oefeningen in dit communicatiehulpmiddel is het mogelijk om de taal beter te trainen. Het TouchToTell communicatiehulpmiddel werkt op de iPad, iPad Pro of iPad mini met IOS 7 of latere versies. De app kun je  via de iTunes store op de iPad downloaden. Voor het gebruik van het communicatiehulpmiddel heb je geen internetverbinding nodig. Bij het downloaden, updaten of raadplegen van de handleiding is internetverbinding wel nodig. Wanneer je de touch to tell app downloadt, ontvang je eerst de gratis versie. Deze lite-versie geeft genoeg ruimte om  de praat app goed te leren kennen.  Het gebruik van dit communicatiehulpmiddel is makkelijk in omgang. Bekijk de handleiding op onze website en krijg een impressie van hoe de touch to tell app werkt.

Vergoeding TouchToTell applicatie

Heeft iemand een spraak/taalstoornis waardoor een communicatiehulpmiddel nodig is om verstaanbaar te zijn? Dan kan dit communicatiehulpmiddel door de zorgverzekeraar vergoed worden of indien van toepassing aangeschaft worden via een PGB. De voorwaarde is dat de eindgebruiker/cliënt/leerling een verwijzing heeft van een arts en medisch specialist/logopedist. Vergoeding wordt aangevraagd via de logopedist, arts en zorgleverancier.

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.