Spraakcomputer app

Personen met een spraak/taalbeperking moeten extra werk verrichten om zichzelf verstaanbaar te maken. Voor mensen uit hun omgeving is het vaak lastig om hen goed te verstaan. Spraak/taalstoornissen zorgen voor communicatieve beperkingen, die kunnen leiden tot sociale en zelfs psychische problemen.

Speciaal voor mensen met een spraak/taalbeperking heeft TouchToTell een spraak app ontwikkeld. Met deze spraak app wordt het mogelijk om taal beter te begrijpen en de uitspraak van woorden en zinnen te trainen.

De spraakcomputer app van TouchToTell is een communicatiehulpmiddel. Dit communicatiehulpmiddel maakt het mogelijk om met gebruik van duidelijke afbeeldingen te communiceren.

De spraak app is te downloaden op de iPad, de iPad Pro en iPad mini met IOS 7 of latere versies en is verkrijgbaar in de Apple iTunes Store.

De Spraakcomputer als makkelijke praat app

Een spraakcomputer biedt een goede uitkomst aan mensen met een spraak/taalbeperking.  Speciale software zorgt ervoor dat duidelijke afbeeldingen van TouchToTell met tekst en natuurlijke stemmen ondersteunend werken en dat ook eigen afbeeldingen, eigen foto’s, eigen teksten en eigen geluid gebruikt kunnen worden.

De spraakcomputer app van TouchToTell is speciaal ontwikkeld voor volwassenen en voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar met een spraak/taalbeperking. De spraakcomputer app  kan ingezet worden op woordniveau maar ook op zinsniveau.

Ook kunnen gebruikers oefenen in het begrijpen van woorden, het oefenen van de uitspraak en het maken van zinnen .

Met de gratis versie van de spraak app van TouchToTell hebben gebruikers toegang tot de eerste 17 opdrachten van de ruim 100 oefeningen. Men kan ook gebruik maken van de functie klanken om de uitspraak te triggeren. In de lite-versie van de spraak app van TouchToTell zijn, naar eigen keuze, 2 categorieën in te delen met beschikking tot de database van TouchToTell.

Het is dan ook mogelijk, om ook in de gratis versie, de spraak app als communicatiehulpmiddel in te zetten.

Benieuwd wat de gratis en betaalde versie nog meer kunnen betekenen? Bekijk de veelgestelde vragen op onze website voor een compleet overzicht van de spraak app.