NAH

NAH staat voor niet-aangeboren hersenletsel. Het gaat hierbij om een afwijking of schade aan de hersenen.

Niet aangeboren hersenletsel

Bij een niet-aangeboren hersenletsel is schade aan de hersenen ontstaan door een traumatisch hersenletsel of een niet-traumatisch hersenletsel. Bij een traumatisch hersenletsel is het letsel ontstaan door een oorzaak van buitenaf. Het letsel kan ontstaan zijn als gevolg van een verkeersongeval of een val op het hoofd. Een niet-traumatisch hersenletsel ontstaat door een proces wat gaande is in het lichaam. Het letsel kan ontstaan zijn als gevolg van een beroerte, infectie, tumor of een andere niet-traumatisch hersenletsel. Taalproblemen of spraakstoornissen kunnen het gevolg zijn van een niet-aangeboren hersenletsel.

Touch to Tell heeft een app ontwikkeld speciaal voor mensen met spraak- of taalstoornissen die zijn ontstaan als gevolg van een niet-aangeboren hersenletsel.

NAH oefeningen

Mensen met een niet-aangeboren hersenletsel hebben vaak spraak- en /of taalproblemen. Zo kan men problemen hebben met de uitspraak van woorden of met het zoeken naar de juiste woorden, met het begrijpen van taal of met het construeren van zinnen. De app biedt vele handige oefeningen aan waarbij mensen met een niet-aangeboren hersenletsel kunnen oefenen om hun taalvermogen te verbeteren. Zo biedt de app oefeningen aan waarbij het begrip maar ook de uitspraak van woorden wordt geoefend. Daarnaast zijn er invuloefeningen of oefeningen waarbij het formuleren van zinnen geoefend kan worden.

NAH behandeling

Tijdens en na de behandeling van NAH is de Touch To Tell app niet alleen een oefenmethode maar ook een uitstekend communicatiehulpmiddel voor de patiënt/cliënt. De app helpt mensen bij hun dagelijks taalgebruik en groeit mee in het behandelproces.

De Touch to Tell app is te downloaden in de Appstore. Heb je vragen over het gebruik van de app of andere vragen? Kijk dan eens bij onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op!