Kant en Klaar - TouchToTell
18482
page-template-default,page,page-id-18482,woocommerce-no-js,,qode-title-hidden,columns-4,qode-theme-ver-9.4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Kant en klaar

Wanneer een communicatiehulpmiddel nodig is om je te kunnen uiten, is het ook nodig dat dit communicatiehulpmiddel gepersonaliseerd kan worden. Want ben je bijvoorbeeld een dokter die gek is op vissen en voetbal en praat je echt niet graag over eten en over kleding, dan is het fijn dat in jouw communicatieprofiel veel te melden is over je vak, over vissen en over voetbal en alleen het hoognodige over eten en over kleding.

In TouchToTell is het mogelijk om te beginnen met start-profielen op diverse niveau’s, met een kernvocabulaire en met vele randwoorden. En het is mogelijk om alle inhoud aan te passen en te personaliseren.

Nu is personaliseren arbeidsintensief en dit vergt de nodige tijd en energie van de omgeving. Hier is niet geheel aan te ontkomen. Maar we hebben sinds november 2022 de mogelijkheid om, naast het inladen van kant en klare profielen middels een code, ook losse kant en klare categorieën /thema’s/ pagina’s/praatplaten toe te voegen aan een bestaand profiel.

Deze functie biedt logopedisten, ergotherapeuten, leerkrachten en andere begeleiders de mogelijkheid om profielen maar ook onderdelen uit een profiel te delen met elkaar. ( Mits er geen privé materiaal in staat waar geen toestemming voor is verleend.)

Per thema zullen we voor de kinderlijn Sammie en voor de volwassen lijn losse kant en klare categorieën steeds meer aanvullen. Je hoeft alleen maar de bijpassend code in te vullen in de app op je iPad. En de categorie wordt meteen toegevoegd aan jouw profiel.